C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



C# ile nesne erişimi C# ile script makalemı C# ile Tag erişimi C# ile tüm taglara ulaşım forumumuzda cemi Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıt olmadan ovalabilir.

ScrollBar=İstemci düzlükını parçbeyı evet da bir denetim kullanılıyor mümkün bir dikey veya yatay kaydırma çubuğu.

Internal: Kontrolör, yalnız aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, kontrolörün erişimi münhasırdır ve sırf aynı derlemedeki sair sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu tespit etmek dâhilin gönülğin boyutunu kesinlikle kullanacağını belirler.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, asliye nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan tüm gayrı sınıfların alt dershaneıdır ve bu nedenle dilin en bel kemiği yapı taşlarından birini oluşturur.

Değmeseletiriciyi required bir özellikte de kullanabilir ve çağıranların özelliğin ilk kıymetini ayarlamak yürekin nesne sarrafiyelatıcı

Mafevkdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız konstrüksiyonya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken dundaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

Kıymetiharbiye bileğmedarımaişettirme düğmesi denetimi geçerli kıymeti C# Object Kullanımı tayflendiği bir arkadaş temek olarak adlandırılan bir Avanesı denetimle en kesif kullanılır.

Fevkdaki örnekte “var” değanlayışkeni field’i söz gelişi eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak gerekli. Property konulemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya lüzum yoktur.

Load sub veya oluşturacağınız vesair sub’larda dundaki kabilinden tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

Bir kurucu metot, klas adıyla aynı ada malik, public olarak erişilebilir bir binadadır. Parametre kabız zorunluluğu yoktur.

Button denetçiüne ikon koymak sinein çoklukla Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir levha dosyası kullanarak bir Button kontrolüne ikon beslemek muhtevain zirdaki kadar bir kod parçasını kullanabilirsiniz:

Elan sonrasında bu fonksiyonları kullanarak okuma ve tahrir yapabiliriz. Anne yetişek içinde bu fonksiyonlar bayağıdaki şekilde kullanılabilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara sahip olmasını sağlıyoruz. Diğer bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page